Ove godine, CHIRON slavi 100. godišnjicu strasti prema preciznosti. Svo bogatstvo znanja i iskustva koje su stekle generacije zaposlenika, duboko je ukorijenjeno u njihov DNK. To je ujedno i najbolji temelj budućeg uspješnog razvoja, ali i obveza raditi stvari na pravi način u budućnosti i time nastaviti uspješnu priču kompletne CHIRON Grupe.

Ali što ih zapravo čini „future-proof“ i što znači da će i u budućnosti biti snažan partner u vašem poslovanju? Odgovor leži u njihovoj jedinstvenoj povijesti. Kao prvo, od osnivanja tvrtke 1921. do današnje CHIRON Grupe, uvijek su ostali vjerni sebi, kako u ključnom području strojarstva tako i u svemu ostalome. Nikada nisu ciljali na kratkoročnu dobit, već na zdrav i održiv razvoj s fokusom na stvaranje dugoročnih partnerstva sa kupcima.

FZ 16

Zaokret u poslovanju desio se predstavljanjem CNC glodalice FZ16 1982. godine koji je izmjenu alata napravljenu pomoću pneumatskih cilindara koja je trajala svega jednu sekundu, dok je chip-to-chip vrijeme iznosilo 3,2 sekunde.

Više o povijesti tvrtke, ali i aktualnim temama možete pronaći u novom izdanju SpeedFactor-a na sljedećem linku

https://speedfactor.chiron-group.com/en/speedfactor-02-2021